Altijd extra zicht op je huis

Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Is het soms toch fijn wanneer je soms wat extra zicht op je huis hebt. Je kan er van afstand misschien weinig aan doen als het wel gebeurt. Maar een draadloos alarmsysteem of een deurbel met camera kan op zulke momenten altijd van pas komen. Je kan het maar op beeld hebben natuurlijk.

Jouw keuze makkelijker wanneer je let op het volgende

Met een alarmsysteem voor thuis beveilig je je woning op uiteenlopende manieren. Android Planet legt uit hoe zo’n systeem werkt en zet vijf goede alarmsystemen op een rijtje. 

Wat is een alarmsysteem voor thuis?

Een alarmsysteem in je huis biedt extra zekerheid tijdens het slapen of juist als je op vakantie bent. Met sensoren die je ramen, deuren en zelfs hele kamers in de gaten houden, komen inbrekers veel moeilijker ongemerkt binnen. Bij onraad gaat er een alarm af en krijg je een melding via de smartphone-app. Vaak kun je instellen dat ook anderen gewaarschuwd moeten worden. Sommige alarmsystemen zijn – tegen betaling – te koppelen aan een professionele meldkamer voor meer zekerheid en praktische opvolging. 

Onderstaande alarmsystemen vereisen een internetverbinding. Het meegeleverde basisstation werkt in de meeste gevallen zowel via wifi als via een ethernetkabel. De meegeleverde sensoren werken draadloos op een verwisselbare batterij en zijn via 3M-tape of schroeven te monteren aan je muur, kozijn of andere locatie. Houd er rekening mee dat sensoren standaard alleen voor binnengebruik geschikt zijn. Speciale buitensensoren zijn te herkennen aan het gewijzigde ontwerp en doorgaans de hogere prijs. 

Hieronder zetten we – in willekeurige volgorde – vijf goede en slimme alarmsystemen voor je huis, schuur of appartement onder elkaar. 

1: Ring Alarm 

Het Amerikaanse Ring is één van de bekendste aanbieders van betaalbare, slimme alarmsystemen. In Nederland koop je het vijfdelige startpakket van Ring Alarm (Gen 2) voor een adviesprijs van 249 euro. In de praktijk is het alarmsysteem regelmatig in de aanbieding voor minder dan 199 euro – goed om in je achterhoofd te houden. 

Het alarmsysteem bestaat uit een basisstation met ingebouwde sirene, een bedieningspaneel, een bewegingssensor, een contactsensor en een signaalversterker. Je kunt dus één ruimte en één deur of raam monitoren. Wil je meer ruimtes, ramen of deuren beveiligen dan kun je een uitgebreider startpakket of losse accessoires aanschaffen. In januari 2022 introduceerde Ring ook een glasbreuksensor die inbraak via glas waarneemt via geluid. 

Goed om te weten is dat Ring Alarm pas volledig werkt met een abonnement van tien euro per maand. Met zo’n abonnement werkt het systeem een dag door als je stroom inclusief internet uitvalt, kan de Ring-app automatisch drie contacten waarschuwen bij gevaar en profiteer je van meer features. Sommige concurrerende alarmsystemen zijn echter volledig zonder meerkosten te gebruiken. 

Misschien ook leuk om te lezen